Vrijdag Beach Cleanup | Schrijf je nu in!

Vlieland heeft een kilometers lang zandstrand. Wandelen langs de branding is een heerlijke bezigheid, die door iedere gast en inwoner van het eiland regelmatig beoefend wordt. Je blik op oneindig, je gedachten op nul en als het even kan met je blote voeten in het zand. 

Om te zorgen dat je dat veilig en prettig kunt doen is het van groot belang dat het strand schoon is. Vrijgemaakt van aangespoeld afval dat de beleving en het uitzicht zou kunnen bederven. Op regelmatige tijden worden er daarom strandschoonmaak acties georganiseerd door diverse organisaties. Zo is er in het voorjaar een schoonmaakdag van Staatsbosbeheer geweest en ook de stichting Verlos de Zee zet zich hiervoor in.

Vrijdag kunnen we opnieuw met elkaar bijdragen aan een schoon strand. De jaarlijkse Boskalis Beach Cleanup Tour staat dan gepland. Het team gaat de hele Noordzeekust af in de periode van 1 t/m 14 augustus en doet op vrijdag 5 augustus Vlieland aan. Op iedere plek begeleiden ze vrijwillige deelnemers. Schrijf je hier in! Ieder jaar is het weer een feestje vol voldoening om met elkaar de ‘plastic soep’ te verzamelen en uit te kijken over een stukje ongerepte natuur.

0 thoughts on “Vrijdag Beach Cleanup | Schrijf je nu in!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *