Bekijk het eens van de andere kant

Vlieland heeft één dorp, dat formeel Oost-Vlieland heet. Is er dan ook een West-Vlieland? Nu niet meer, maar ooit bestond het dorp West-Vlieland wel degelijk. Het was zelfs het hoofddorp van het eiland. Het gehele dorp verdween echter geleidelijk in de zee en in 1736 stonden er nog maar twee huizen. 

Inwoners en gasten zijn nu dus aangewezen op Oost-Vlieland. Het gezellige dorp, dat je meteen omarmt als je van de boot afstapt, heeft veel te bieden. Restaurants, winkeltjes, terrasjes. Je kunt je hier goed vermaken en ook om te overnachten kun je er prima terecht. Toch is het dorp niet de enige plek waar hotelaccommodaties te vinden zijn.

Aan het Noordzeestrand vind je Strandhotel Seeduyn. Een klassieker waar menig gast al jaren naar terugkeert. Een relatief nieuwe loot aan de stam is Posthuys Vlieland. Het restaurant bestaat al veel langer, maar vorig jaar is hier een intiem en sfeervol hotel bijgekomen. Op zo’n 8 kilometer van het dorp, midden tussen de duinen, vind je Posthuys Vlieland.

Leuk om naartoe te fietsen om te genieten van het gezellige terras (met speelplek voor de kinderen). En kies je voor een verblijf in het nieuwe hotel, dan bekijk je Vlieland eens van een hele andere kant!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *