Beloning voor het baasje

Eén van de eerste dingen die je leert als je kiest voor een huisdier, is dat je slecht gedrag moet negeren en goed gedrag uitbundig moet belonen. Ook op Vlieland zie je hondenbezitters regelmatig in de weer met het opvoeden van hun jonge aanwinst. Ze roepen bijvoorbeeld: ‘Goed zo Fikkie,’ ‘Knap gedaan hoor Max!’ ‘Ja, dat is goed Boris’ en meer van dat soort uitspraken. Altijd op een hoge zangerige toon, zodat het hondenkind duidelijk onderscheid hoort met de lage bestraffende woorden.

Behalve de hond mag het baasje of bazinnetje soms ook wel eens beloond worden. Tenminste, dat vinden onze boswachters. En daar kunnen we natuurlijk niets op tegen hebben :-). Wat is de deal? Als zij een hond keurig aangelijnd treffen in de delen van Vlieland waar loslopende honden niet toegestaan zijn, ontvangt de baas een tegoedbon voor een kopje koffie of thee bij één van de negen Vlielandse horecabedrijven die met deze actie meedoen.

Om die bon te verdienen moet je dus wel uitgebreid gaan wandelen in die gebieden, want dan vergroot je je kans om een boswachter tegen te komen. En daar zal de hond in kwestie zeker blij mee zijn! Dus de baas een kopje koffie, de hond extra beweging. En er staat vast wel een bakje water voor je trouwe viervoeter klaar.

Veel wandelplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *