Concerten bij kaarslicht

Bekende Nederlanders weten Vlieland vaak te vinden. Net als ieder ander zoeken ze even rust en dat vinden ze in de heerlijke natuur op ons eiland. Een prettige bijkomstigheid is dat sommige artiesten hun verblijf combineren met een optreden. 

Aanstaande zaterdag kunnen we genieten van een concert van Carel Kraayenhof, die voor de derde keer in vijf jaar samen met de virtuose Argentijnse pianist Juan Pablo Dobal naar Vlieland voor een concert in de serie Concerten bij kaarslicht. Carel is in Nederland en ver daarbuiten een absolute grootheid in de tangomuziek. Hij speelde over de gehele wereld, samen met zijn ensembles, maar ook als solist bij beroemde orkesten o.a. te Wenen, Hong Kong, Sidney, Londen en Berlijn.

Hij formeerde zijn eigen Sexteto Canyengue en het Kraayenhof Tango Ensemble en speelde met grootheden uit de klassieke muziek zoals Ennio Morricone, Janine Jansen, Joshua Bell en celliste Quirine Viersen. Maar het allerbekendst werd hij wellicht door het optreden tijdens de huwelijksplechtigheid van Z.K.H. Prins Willem-Alexander en H.K.H. Prinses Maxima, de huidige Koning en Koningin van Nederland.

Ook Juan Pablo Dobal trad als pianist met vele beroemde musici uit de klassieke en licht-klassieke muziek op. Op Vlieland brengen Carel en Juan Pablo het theaterprogramma Hotel Victoria waarvan de titel geïnspireerd is op het beroemde Grand Hotel in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires.

De komende maanden zullen er meerdere concerten bij kaarslicht plaatsvinden in de kerk. Meer informatie hierover vind je op het informatiebord bij de kerk en op de website van de protestantse gemeente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *