Durf jij het?

Op Vlieland is het donker….. heel donker…. Lichtvervuiling door reclameborden, grote verlichte flatgebouwen of talloze lantaarnpalen is op ons eiland niet aan de orde. De maan en sterren hebben vrij spel en dansen aan de hemel. Je hoeft maar naar boven te kijken en je voelt de oneindigheid van het heelal letterlijk door je aderen stromen. 

Eerder al vertelden we over Adrie Warmenhoven, directeur van Planetarium Franeker, die hierover tijdens de gratis excursie op 27 december van alles gaat vertellen. Een avond die je niet mag missen als je op Vlieland bent.  Maar is meer!

De titel van dit blog verraadt het al een beetje. ‘Durf jij het?’ slaat op de activiteit waarbij je op een donker en stil plekje op Vlieland afgezet wordt. Aan de hand van rebussen en raadsels vind je (hopelijk) je weg terug naar het dorp, waar een lekkere versnapering wacht om van de schrik te bekomen :-). Omdat het zo leuk is hebben we het de Superleuktocht genoemd.

Deze spannende en avontuurlijke tocht, die geschikt is voor het hele gezin en plaatsvindt op woensdag 21 en 28 december, is te boeken via de nieuwe Eilandwinkel Salt, Dorpsstraat 20. Je kunt daar ook eerst meer informatie krijgen.

Haal zodra je op Vlieland aankomt de brochure met alle activiteiten tijdens de Donkere December Dagen bij de VVV aan de overkant van de veerterminal. Het is de moeite waard, elke dag zijn er uiteenlopende dingen te doen voor jong en oud.

Een selectie vind je op de speciale website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *