Een belevingstocht

We hebben het al vaker gemeld, het weekend van 23 en 24 april wordt de Vuurtorenloop georganiseerd. Een event waar jaarlijks honderden mensen aan meedoen. Dit jaar is de verlichte avondtocht ‘All along the lighthouse’ toegevoegd aan het programma, waardoor het echt een gezinsevenement is geworden. Maar dat is nog niet alles wat er dit jaar extra te beleven valt.

De organisatie is er een beetje geheimzinnig over :-), maar wat ze wel kwijt willen is dat de wandelaars zondag getrakteerd worden op diverse gebeurtenissen tijdens de tocht, die te maken hebben met de historie van Vlieland

Nu moet je weten dat Vlieland in 1666 getroffen is door een ramp. Het Engelse leger onder leiding van admiraal Holmes stak 170 koopvaardijschepen in brand voor de kust van Vlieland. Hierbij kwamen 2.000 opvarenden om het leven. Hierna voeren de Engelsen naar Terschelling om ook daar dood en verderf te stichten. In 2016 is dit 350 jaar geleden en dit herdenken we op Vlieland en Terschelling met diverse exposities, activiteiten en voorstellingen.

Een aantal eilanders heeft heldendaden verricht tijdens de ramp. Dit vormt een mooie basis voor een avontuurlijk verhaal, waar tijdens de wandeltocht op zondag op bijzondere manieren aandacht aan wordt besteed.

Historie, natuur, cultuur, muziek. Alle ingrediënten zijn aanwezig tijdens de zondagwandeling van de Vuurtorenloop. Een echte belevingstocht!  Inschrijven is nog mogelijk. Mis het niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *