Een weekend vol wier

Wat was het gisteren een mooie dag. En dan hebben we het niet alleen over het weer. De zondag stond bol van activiteiten in het kader van zeewier. Zo hebben de kinderen ’s morgens net als zaterdagmorgen weer een schortje kunnen versieren met zeewierverf en andere materialen uit de zee. Zondagmiddag waren de volwassenen aan de beurt. Zij maakten een zijden kussensloop tot een uniek kunstwerk.

Ontwerpster Nienke Hoogvliet zocht vooraf materialen op het strand van Vlieland om de knutselmaterialen echt ‘Eilands’ te maken. Dat de workshops gehouden werden in de oude Reddingbootschuur aan de Badweg, maakte het nog specialer. Wat een prachtige monumentale ruimte!

Ook degenen die wat meer actie wensten, werden niet teleurgesteld. Bij Vlieland Outdoor Center mocht je twee uur lang raften, surfen en kajakken in de Noordzee. Met je plank of boot voeren de deelnemers letterlijk door het wier. (Deze activiteit vindt vaker plaats deze week, informeer bij de VVV, kosten slechts € 12,50)

Vanmorgen tussen 10.30 en 12.00 kun je een bezoek brengen aan de Kaasbunker. Hier kun je zien hoe zeewierkaas gemaakt wordt en een stukje proeven. Zelfkazer Nils Koster vertelt je er alles over.

Ben je de komende twee weken op het eiland? Vergeet dan niet het programmaboekje af te halen bij de VVV. Er is nog veel meer te doen!

0 thoughts on “Een weekend vol wier”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *