Exclusief bij Het Armhuis

Bij restaurant Het Armhuis op Vlieland werd gisteren een nieuwe kaas gepresenteerd. Zelfkazer Nils Koster deed zijn naam eer aan door een heerlijke kaas te ontwikkelen met Kraailook. Dit kruid, dat verbouwd wordt in de tuin van Het Armhuis, zorgt voor een smaakvolle kaas, die je echt een keertje moet proeven. En dat kan!

Exclusief bij Het Armhuis ligt deze kaas voortaan op het kaasplankje. De sommelier heeft er een uitstekende witte wijn bij uitgezocht met een druif die ontstaan is uit het Gruner Veltliner en Sylvaner ras. Het feit dat de wijnkenner de zoon is van een kaasboer, heeft hem zeker geholpen om deze verfijnde wijn/spijs combinatie te maken.

Over Het Armhuis gesproken. Nu we er toch waren, kregen we een rondleiding door het monumentale pand. We lopen langs knusse hoekjes, ruimten met een historisch verhaal en een brandschone keuken. Als we de trap op gaan worden we verrast door een galerie met uiteenlopende schilderkunst. De ambiance is echter zeker niet het enige dat het restaurant te bieden heeft. Ook culinair word je hier elke keer weer verrast. Je vindt hier geen pakjes of zakjes kant-en-klare toevoegingen. Alle gerechten worden ambachtelijk bereid met de beste ingrediënten.

Afhankelijk van de verkrijgbaarheid van dagverse producten, wordt het menu samengesteld. Je kunt kiezen voor drie, vier of vijf gangen en brood en amuses krijg je er standaard bij. ‘Je eet hier wat de pot schaft,’ stelt Clara, de bevlogen eigenaresse die dit etablissement al 15 jaar runt. De gasten vertrouwen er volledig op dat de keuze van Clara en haar kornuiten hun zal bevallen. Dat ze niet teleurgesteld worden, blijkt wel uit het feit dat Het Armhuis nagenoeg altijd volgeboekt is en veel mensen regelmatig terugkeren.

Een mooie uitspanning die bewijst dat je op Vlieland ook op culinair gebied niets tekort komt! armhuiskraailookkaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *