Genieten op een wel heel bijzondere plek op Vlieland

Uitrusten op een wel heel bijzondere plek op Vlieland: dat kan in De Aterlierwoning. Dit comfortabele vakantiehuisje bevindt zich achter het 16e-eeuwse “Trompshuys”, het oudste gebouw op Vlieland.

Volgens de verhalen woonden hier beroemde zeehelden als Maarten Harpertsz en Cornelis Tromp. In de 20ste eeuw werd de woning eigendom van een schilderes. Zij liet in de tuin een atelier bouwen, met uitzicht op zee. Haar atelier is nu omgetoverd tot heerlijke vakantiewoning en van alle gemakken voorzien.

Hier begin je de dag met een uitgebreid ontbijt en uitzicht op het mooie Wad, terwijl je achterover ploft in een van de zitjes in de sfeervolle woonkamer op de eerste verdieping. Bij lekker weer is het balkon een goed alternatief.

Op de begane grond bevindt zich de keuken, badkamer en tweepersoons slaapkamer. Na een lange strandwandeling in de zeelucht en een maaltijd in huis of buiten de deur, val je hier als een blok in slaap. Maar misschien eerst nog even genieten van de heldere sterrenhemel, vanuit de prachtig groene tuin.

Hendrick de Keyser, Vlieland, Dorpsstraat 99, atelier Betzy Berg

De Aterlierwoning is in de zomerperiode te huur voor vakantiegasten en in de winterperiode kunnen kunstschilders, schrijvers enz. een periode verblijven in de woning om te werken.

Meer informatie vind u bij de Vereniging Hendrick de Keyser.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *