Groen logeren

In 2020 wil Vlieland geheel zelfvoorzienend zijn. Dit houdt kort gezegd in dat het energieverbruik zodanig verlaagd is dat Vlieland hier geheel zelf in kan voorzien, door middel van bijvoorbeeld zonne-energie. We schreven al eerder dat er op de voormalige locatie van defensie een weide met zonnepanelen komt. Ook op kleinere schaal wordt energie opgewekt. Bijvoorbeeld bij Bed & Breakfast Torenzicht.

‘Torenzicht is een groene Bed & Breakfast met 11 kamers en een appartement. We zijn al tien jaar bezig met een groene, duurzame bedrijfsvoering.’ vertelt eigenaar Joop. ‘Dat betekent dat er zonnepanelen voor elektriciteit op het dak staan, maar ook zonnecollectoren voor heet water.”Overal gebruiken we spaarlampen,’ vult zijn vrouw Marjo aan. ‘En we hebben bewegingsschakelaars, schemerschakelaars en waterspaarders.’

Marjo en Joop weren plastic verpakkingen, gebruiken groene schoonmaakmiddelen en gerecycled (toilet) papier. Bij het ontbijt mag je je (gratis) lunchpakket in een biologisch afbreekbaar zakje meenemen.

De gezellige binnentuin van Torenzicht wordt verzorgd met liefde én met milieuvriendelijke onkruidbestrijdingsmiddelen. Je eigen verse muntthee haal je hier gewoon zelf uit de tuin :-).

Lijkt het je leuk om groen én gezellig te logeren bij Marjo en Joop?

Kijk dan eens op de website van Torenzicht.

0 thoughts on “Groen logeren”

  1. En het is niet alleen Groen, maar zeker zo gezellig en gastvrij. Bovendien verteld Joop je met heel veel plezier over het mooie eiland Vlieland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *