Ik zeg nog zo: ‘Geen bommetje’

Dat Vlieland het decor is van de geliefde televisieserie Dokter Deen, dat weet bijna iedereen. Mooie beelden van ons eiland gecombineerd met smeuïge verhalen uit de fictieve praktijk van de huisarts op Vlieland.

Wanneer je dat ziet op televisie zou je niet zeggen dat Vlieland in werkelijkheid nu meer lijkt op de set van een James Bond film… F16’s vliegen af en aan en droppen bommen op oude tanks en andere doelwitten die op de Hors zijn neergezet. Het moge duidelijk zijn dat het hier gaat om militaire oefeningen. Defensie gebruikt hiervoor in bepaalde periodes het uitgestrekte gebied van de Vliehors.

Er wordt geoefend om beslagen ten ijs te komen als het er écht om gaat. Het bewaken van de vrede en veiligheid waar ook ter wereld. Een bijzondere tegenstelling dat er bommen moeten vallen om te zorgen voor vrede. Maar als het toch moet, dan geven we onze mannen graag de gelegenheid om te zorgen dat ze optimaal getraind ten tonele verschijnen!

Foto: Fotogravlie

0 thoughts on “Ik zeg nog zo: ‘Geen bommetje’”

 1. Goede zaak. In de jaren 70 heb ik als cavalerist een jaar doorgebracht op CSK Vlieland en ook toen werd er ook door de luchtmacht flink geoefend, toen nog met de Starfighter. Ik heb goede herinneringen aan die tijd en was er bijna naartoe verhuisd.

 2. Dit is op Fotogravlie herblogden reageerde:
  http://Www.fotogravlie.com
  Het wat een koud klusje gisteren op De Hors: 2 uur wachten op de ene F16… Maar het eindresultaat was er eentje om trots op te zijn: Exact op het moment van de inslag afgedrukt!

  Uiteraard maken wij ook de mooiste van uw familie en vrienden maar dan op een veiliger stukje strand.

  Wij staan 365 dagen per jaar tegen het voordeligste tarief voor u klaar!
  http://Www.fotogravlie.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *