In je element, in ‘Duile Garadh’

Wanneer je op Vlieland op de dijk langs het wad loopt, kijk je je ogen uit. De waterkant biedt een spectaculair uitzicht over het water en bij eb over het drooggevallen wad. De zonsopkomst kleurt de hemel niet zelden purperrood en op de bankjes langs de dijk zie je mensen genieten van het voorjaarszonnetje.

Hoewel de verleiding daarom groot is om naar die kant van de dijk te blijven kijken, is het zeker de moeite waard om ook af en toe een blik op de andere kant te werpen. Een mengelmoes van historische achtergevels van woningen, restaurants en hotels. Terrassen met uitzicht over het water.

En dan ineens, midden tussen de andere tuinen, zie je iets bijzonders. Een bord met de tekst ‘Duile Garadh’, achterin een tuin die uitnodigt om beter te bekijken. De makers van de tuin hebben deze in 2010 gecreëerd met als doel eilanders en gasten een plek te geven waar je even tot zichzelf kunt komen.

Het project is twee jaar geleden gestopt maar het bord herinnert nog aan het initiatief. De naam ‘Duile Garadh’ is van Keltische origine en betekent ‘tuin der elementen’. Je vindt hem ook door bij cadeauwinkel Dinges het glop in te lopen. De tuin is namelijk gelegen achter deze gezellige winkel in de Dorpsstraat. Niet meer toegankelijk maar dat is niet zo erg. Als je op de dijk loopt, voel je je sowieso al helemaal in je element!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *