Kaas uit eigen keuken

Nils Koster maakt zelf kaas maken leuk en makkelijk!

Wat is er nou lekkerder dan een overheerlijk, mooi gerijpt stukje kaas? Met het boek van Nils Koster kun je zelf – in je eigen keuken – heerlijke kaas maken! En dat is helemaal niet zo moeilijk als je denkt. Een paar liter melk en een beetje oefening is alles wat je nodig hebt. Met wat creativiteit en knutselwerk maak je zo de benodigde materialen en verras je jezelf, en je vrienden, met je eigengemaakte kaas.

Een stap voor stap handboek dat je alle ins en outs van het kaasmaken leert. Welke spullen heb je nodig? Wat zijn de valkuilen? Wat is cruciaal? Denk aan verse kaas, Goudse kaas, en klassiekers elders uit Europa, zoals roquefort en camembert. En om het boek compleet te maken heeft topchef Robert Buurma van Restaurant Zuiver een tiental recepten geschreven waarin de diverse kazen uit het boek verwerkt zijn.

Nils Koster maakte in 2013 zijn eerste kaasjes met een paar pakken melk en een hobbysetje. Puur uit interesse voor hoe kaas eigenlijk gemaakt wordt. Het wiel moest veelal zelf uitgevonden worden, want een goed boek over kaas maken voor hobbyisten is er niet. Na eindeloos proberen en aanpassen heeft hij inmiddels op Vlieland een oude bunker waar de meest fantastische kazen liggen te rijpen en waar hij proeverijen, workshops en rondleidingen geeft. Inmiddels is de kaasbunker een begrip en liggen zijn zeewier- en bunkerkazen bij een groot aantal speciaalzaken in Nederland.

De officiële boekpresentatie vindt plaats op zondag 24 maart van 14.00 tot 16.00 uur in Restaurant Zuiver. Het eerste exemplaar zal deze dag worden uitgereikt en chef-kok Robert Buurma zal enkele gerechten uit het boek klaar maken, welke geproefd mogen worden . Ook liggen er diverse kazen uit de bunker om te proeven.

 

Iedereen is welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *