Kanonnen, wat lekker

Het jaar 2016 is een gedenkjaar op Vlieland. Het is 350 geleden dat de Engelse legeraanvoerder Robert Holmes vuur en verderf stichtte voor de kust van Vlieland en op Terschelling. Om dit te herdenken worden tal van activiteiten georganiseerd. Zo zijn er speciale wandelingen onder leiding van Jan Houter, de expert op dit gebied, en kun je tijdens het Vuurtorenloopweekend een bijzondere belevingstocht lopen. Maar dat is lang niet alles.

Wil je een tastbaar bewijs van je aanwezigheid op Vlieland in het herdenkingsjaar 2016? Dan kun je terecht bij De Engel. Dit miniwinkeltje aan het einde van de Dorpsstraat is gespecialiseerd in zilveren sieraden en bonbons. Twee uiteenlopende producten die één ding gemeen hebben. Ze hebben allemaal een link met een Vlielandse gebeurtenis of bevatten een ingrediënt dat op Vlieland geproduceerd wordt.

Wat dit te maken heeft met het rampjaar 1666? Museum Tromp’s Huys laat ter ere hiervan het kanon dat voor het museum staat in miniatuurvorm verzilveren. Natuurlijk is dit zilveren kanon verkrijgbaar bij De Engel.

Als je er toch bent, proef dan meteen de nieuwe 1666 bonbons. Met het 1666 logo bovenop en binnenin genoeg Vlielandse kruidenbitter om je in vuur en vlam te zetten :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *