Kookeiland

Opgesteld achter een grote stapel boeken zat Hetty van Westrenen afgelopen zaterdagmiddag haar boek ‘Kookeiland’ te signeren bij Primera in de Dorpsstraat. De zeewier Proef & Probeerroute leverde een mooie decor voor de signeersessie, waarbij Hetty een persoonlijke boodschap schreef in ieder verkocht kookboek. 

Het 277 pagina’s tellende kookboek bevat een keur aan eilandgerechten, gemaakt van producten uit de Vlielandse natuur. Voor Hetty geen gehaktballen en plofkipfileetjes. Zij houdt het graag natuurlijk en zou het liefst zelf op jacht gaan naar het lekkerste stukje vlees. Voor mosselen, kokkeltjes en allerlei plantaardige ingrediënten is ze vaak in de natuur te vinden.

Tijdens de officiële presentatie, die afgelopen zondag plaatsvond in ’t Praethuys, vertelde Hetty over haar vroege liefde voor koken. Samen met haar vader bracht ze menig uurtje door aan kusten in Nederland, maar ook Normandie, om de vruchten uit de zee te verzamelen en te bereiden. Op Vlieland leerde ze nog wat bij van niemand minder dan Gerrit Grijpstra. Tot voor kort de bekendste visboer van Vlieland. Hij overhandigde haar dan ook formeel het eerste exemplaar. Dat het een formaliteit was blijkt wel uit het feit dat er op dat moment al rond de 100 boeken verkocht waren!

Haar kookboek ‘Kookeiland’ mag met recht een collectorsitem genoemd worden. Behalve de duidelijke recepten, die allemaal van een foto voorzien zijn, vind je in het boek prachtige plaatjes van Vlieland. Het boek is te koop bij Primera Vlieland voor € 24,95. Van ieder verkocht boek gaat een deel naar drie goede doelen die vanuit Vlieland worden geïnitieerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *