Logeren bij de boswachter

Op diverse plekken in Nederland kun je ‘logeren bij de boswachter’ en Vlieland zou Vlieland niet zijn als dat niet ook hier zou kunnen!

Natuurkampeerterrein De Lange Paal voorziet in ruime kampeerplekken waar je je eigen tent neer kunt zetten. Of je kiest voor een comfortabele kant-en-klare tent met inventaris. Wil je je hond meenemen? Ook dat is mogelijk op De Lange Paal! 

Kamperen tussen bos en duin
Natuurkampeerterrein Lange Paal ligt midden tussen de bossen en de duinen. ‘s Nachts slaap je hier met het geruis van de zee op de achtergrond en hoor je de wind die door de dennenbomen waait. Het kampeerterrein ligt op 3 kilometer van het dorp. Drie kilometer de andere kant op vind je het natuurgebied Kroonspolders.

lange-paal

Beschutte kampeerplekken
Het rustige en ruime kampeerterrein biedt beschutte kampeerplekken en heeft een sanitair gebouw dat van alle gemakken is voorzien. Er zijn 2 speelvelden. Je kunt speciale plekken reserveren, als je je viervoeter wilt meenemen.

Kroonspolders
Natuurgebied Kroonspolders, vernoemd naar de voormalige beheerder, vind je aan de westkant van het eiland en grenst aan de Waddenzee. Het natuurgebied is een favoriet broedgebied voor o.a. aalscholvers, eenden en lepelaars. Een gedeelte van dit natuurgebied is vrij te bewandelen. Wil je echter dieper de polders in dan kun je dit onder begeleiding doen. Staatsbosbeheer organiseert verschillende excursies op Vlieland.

UnknownLepelaars spotten met de boswachter
Boswachter Frederika Breijer is beheerder op het natuurkampeerterrein Lange Paal. Zij kan je alles vertellen over de prachtige omgeving en haar bewoners. Eén van deze bewoners is de lepelaar. Die kun je vanaf april zien in Kroonspolders en op het wad. Daar jaagt hij met gracieuze maaiende bewegingen op stekelbaarsjes en ander zwemmend ‘grut’. In hun snavel zitten duizenden zenuwuiteinden, waarmee lepelaars jagen op de tast. Probeer het zelf maar eens, onder water met je handen een visje vangen zonder dat je goed ziet wat je doet.

Meer verhalen lezen over de natuur en activiteiten van Staasbosbeheer op Vlieland? Volg het blog van boswachter Anke Bruin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *