Ontwapenende nostalgie

Als je onze gasten vraagt wat ze aantrekkelijk vinden aan Vlieland hoor je verschillende dingen. De natuur, de rust, het gevoel van onthaasten aan de ene kant. De sportieve mogelijkheden en de culturele activiteiten aan de andere kant. Juist die mix van dingen maakt Vlieland veelzijdig en nooit saai.

Wat je ook vaak hoort is dat men de gemoedelijke sfeer van Vlieland heerlijk vindt. Ontwapenende nostalgie, al dan niet in een modern jasje gestoken. Ja, en als je op die toer gaat, dan mag een bezoek aan het gezellige Loodscafé niet ontbreken. Om er met je maten een biertje te drinken, een singer/songwriter te beluisteren, je favoriete voetbalclub te zien spelen of een ouderwets potje te sjoelen :-).

0 thoughts on “Ontwapenende nostalgie”

  1. Een paar jaar geleden was ik een paar dagen met een vriendin op Vlieland en we hebben ongelooflijk genoten. Vooral met een juttertje in het Praathuis was gigantisch gezellig. De jongenman die bediende verwende ons heerlijk, koffie, taart, etc. En goede gesprekken met hem, een heerlijke omgeving. Ik ben gek op Vlieland. Lekker fietsen, wandelen en shoppen, mooie kleding en veel meer, in de Dorpsstraat, wandelen over de dijk, lekker kijken naar de aankomst van de boot uit Harlingen. Zwemmen in een van de hotels, heerlijke massage en koffie in het Badhuis bij het hotel. Er komt geen eind aan al het genieten. Maar ook… veel rust en heel tevreden zijn. Het is gewoon heerlijk op Vlieland ! En het begint al in Harlingen als je de boot op stapt. Vrijheid…lekker niets …. de zee, de vogels, de zeehondjes vlakbij Vlieland… je ziet Terschelling liggen, een stukje Noordzee en dan …… VLIELAND.
    Al met al, GO and ENJOY – je zult er geen spijt van hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *