Opbrengst Cranberryveiling € 1.500,—!

Het was spannend…… heel spannend….. Zou het vaatje Cranberry’s in trek zijn? Zouden de andere te veilen items ook in de smaak vallen? Het is altijd afwachten en daarom waren we best een beetje zenuwachtig van te voren.

Vanmiddag om een uurtje of vijf moest het gebeuren. De jaarlijkse veiling van het laatste vaatje Cranberry’s. Symbolisch natuurlijk, want er zijn zelden zoveel Cranberry’s als dit jaar, dus de velden staan er nog vol mee. Het gaat allemaal om het verzamelen van geld voor een goed doel en dit jaar was dat de realisatie van een authentieke historische kaap. Dit doel is niet zomaar gekozen. 2016 is het herdenkingsjaar van een grote ramp die 350 jaar geleden plaatsvond voor de kust van Vlieland. Reden om een aantal fysieke plekken te realiseren ter nagedachtenis. De herbouw van de historische kaap is er daar één van. Behalve het vaatje hebben we nog 15 items verzameld om te veilen. Diverse ondernemers hebben een donatie gedaan in de vorm van een te veilen item. Het was nu een kwestie van verzilveren…..

De fanfare bracht de stemming erin en mensen bleven staan luisteren. Eilanders en gasten stonden klaar om te bieden. Iedereen verheugde zich op een waar spektakel. En dat werd het! Jan Houter kreeg als veilingmeester de handen omhoog. Maar liefst € 1.500,— is uiteindelijk opgehaald, waarvan € 300,— door de Geitenbreiers is betaald voor het vaatje. De Cranberry’s werden meteen weer geschonken aan Gerda van Keulen die er jam van gaat maken. Die jam wordt dan weer verkocht ten gunste van de kerk, dus deze veiling is echt een win/win/win situatie.

Niet in de laatste plaats voor de wat zenuwachtige organisatie, die uiteindelijk tevreden kan terugkijken op deze gezellige en lonende middag. Wij bedanken graag iedereen die heeft geboden en/of aanwezig was. Geniet van jullie aanwinst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *