Per Expres naar de Vliehors

Je hoort mensen vaak zeggen dat Vlieland zo lekker compact is. Zowel bos als strand en duinen bereik je gemakkelijk te voet en ook winkels en terrasjes zijn dichtbij. Toch zijn er wel degelijk plekjes op ons eiland waar je beter voor een ander vervoermiddel kunt kiezen.

Laatst vertelden we al iets over het hotel restaurant Posthuys en de Kroon’s Polders die aan de westkant van Vlieland liggen. Ben je een geoefende wandelaar, dan kun je hier vanuit het dorp best heenlopen. Toch verkiezen de meeste gasten de fiets om dit gebied te verkennen. Een rondje Vlieland rijden, met tussendoor een rustpauze op het terras.

Wil je nog verder richting het westen, dan wordt het lopend een hele uitdaging. Met de fiets is het sowieso niet mogelijk, want al snel na de Kroon’s Polders kijk je uit over de uitgestrekte zandvlakte van de Vliehors. Kun je dit stuk van Vlieland dan beter links laten liggen? Zeker niet! Je vindt hier namelijk allerlei bezienswaardigheden. Zo zijn er regelmatig zeehondjes te spotten en op de punt staat het bekende drenkelingenhuisje.

De Vliehors expres maakt een avontuurlijke tocht over het strand en de Vliehors. Als je geluk hebt word je tijdens de rit vermaakt door accordeonist Wouter. Keerpunt is het drenkelingenhuisje, dat op dit moment dienst doet als Juttersmuseum. Mede door de stoere juttersverhalen van de gids is dit een uitstapje dat je niet snel zult vergeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *