Puur Pasta

De koks op Vlieland zijn de laatste maanden druk in de weer. Nu is dat natuurlijk niet zo vreemd. Het hoogseizoen komt eraan en dan willen de restaurants weer een verrassende menukaart kunnen presenteren. Dit jaar kwam er echter een extra uitdaging bij. En die uitdaging heet…… zeewier! 

Dat zeewier voor inspiratie zorgt hebben we al verschillende keren laten zien. Diverse salades zijn voorbijgekomen en ook smoothies en hamburgers kun je op Vlieland al eten. Net voor de aanvang van de Wilde Zeewier Weken is hier nu een heerlijk alternatief bijgekomen. Pasta van zeewier. Bij Puur Vlieland hebben ze geëxperimenteerd en geproefd, net zolang tot er een combinatie gevonden was die de goedkeuring van de proevers kon wegdragen.

De zeewier-courgette pasta vormt een biologisch bedje voor een stukje Harder. Deze vis voedt zich uitsluitend met zeewier, dus ook indirect krijg je het gezonde goedje binnen. Kappertjes, olijven en ansjovis maken dit gerecht compleet. Je vindt het op de kaart onder de naam Pasta a la Putanesca. Een glaasje Pic Poule de Pinet mag niet ontbreken. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *