Scharrelen in de schuur

Soms wordt er wel eens door kinderen aan hun ouders gevraagd: ‘Mama, wonen er op Vlieland ook mensen?’ Het antwoord is natuurlijk ‘Ja’, ook al is het aantal eilanders ten opzichte van de gasten sterk in de minderheid.

Vlieland telt ongeveer 1100 inwoners. In zo’n kleine gemeenschap moet je het met elkaar doen, en dat gaat de eilanders goed af. De inwoners hebben een omvangrijk verenigingsleven opgebouwd met onder meer diverse sportverenigingen, een toneelvereniging, verschillende zanggroepen en een fanfare.

Om het muziekonderwijs te financieren is een bijzondere manier gevonden. De drumband ophaaldienst haalt trouw iedere week het oud papier en oud ijzer op. Ze rijden langs alle woningen op Vlieland. Wat een service! Ook oude meubeltjes, fietsen, keukengerei en andere dingen die nog van waarde zijn kunnen worden opgehaald.

In de Dorpsstraat vind je de Drumbandschuur waar de verkoop plaatsvindt van alle verzamelde spulletjes. Leuk om eens binnen te lopen en wie weet, kom je er vandaan met die ene oude langspeelplaat waar je al jaren naar op zoek was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *