Sprookjesachtige sfeer – Claudy Jongstra

In het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad heeft Museum Tromp’s Huys de Friese kunstenaar Claudy Jongstra gevraagd om een installatie in te richten op de eerste verdieping van het museum, geïnspireerd op het ontstaan van Vlieland, geverfd met kleuren van het eiland, onttrokken uit planten van het eiland.

Ze slaapt. De zee slaapt. De getijden gaan af en aan. Eb en vloed, eb en vloed wisselen elkaar af. We zien de getijden in het licht dat schijnt over de zee. Ze ademt de getijden. Een gefluister klinkt op. Is het een wiegeliedje, een droom? Het is een oud verhaal, een sage over het ontstaan van het eiland. Het eiland dat we kennen als Vlieland. Luister mee…

In deze sprookjesachtige sfeer bevindt zich een installatie van Claudy Jongstra. Een fraai aangekleed bed met een licht- en geluidsinstallatie. Licht en geluid symboliseren de getijden en maken zo een verbinding met het Wad. Daarnaast lokt het geluid de bezoeker naar het bed, nodigt hem of haar uit om te luisteren naar het verhaal over het ontstaan van het eiland.

Ben je benieuwd naar de expositie of wil je meer informatie?

De expositie wordt verwacht vanaf 30 juni t/m 1 december 2018.

Foto credits: Claudy Jongstra.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *