Sprookjesbos

Vlieland is een eiland waar je jezelf kunt zijn. Je eigen bescheiden leven kunt leven temidden van de natuur en de elementen. Misschien is dat wel de reden dat er elk jaar een aantal mensen besluit dat hun toekomst op Vlieland ligt. Niet voor een vakantie, maar om er te wonen. Wat trekt die mensen nu zo aan?

Waarom gaan ze wonen op een plek, ver weg van familie, middenin de zee? Wellicht omdat, behalve de overweldigend mooie natuur, de Vlielandse gemoedelijkheid én vrijgevochtenheid ze aanspreekt.

Want vrijgevochten, dat zijn ze, de eilanders. Of het nu oorspronkelijke Vlielanders zijn of import, de inwoners van Vlieland hebben één ding gemeen. Ze laten zich niet vertellen hoe ze moeten leven. Dat zijn ze niet gewend óf dat hebben ze aan de wal al lang genoeg gedaan.

In praktijk betekent dit dat veel eilanders zich met van alles en nog wat bezighouden. Overdag werken ze bijvoorbeeld in de horeca, maar als de nood aan de man komt melden ze zich bij de brandweer of de reddingdienst. Of ze maken overdag kaas en ’s avonds muziek voor de gasten. Gewoon omdat dat bij ze past en omdat ze er blij van worden.

Er is een bijzondere Vlielander die daarnaast nog een andere bezigheid heeft……. of zouden de kabouters toch zelf naar het bos zijn gekomen?  Hoe dan ook, deze kleine inwonertjes van Vlieland zorgen ervoor dat het echt een sprookje is om hier te mogen wonen.

 

2 thoughts on “Sprookjesbos”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *