Toekomstmuziek

Lab Vlieland organiseert lezingen in het kader van de ambitie van Vlieland om in 2020 energieneutraal te zijn. De duurzame transitie brengt veel vragen en uitdagingen met zich mee maar met genoeg creativiteit, inspiratie, kennis en besef van eigen kunnen blijken de oplossingen en mogelijkheden ineens helemaal niet zo ver weg en onbereikbaar.

Een aantal bijzondere sprekers verzorgt deze zomer colleges. Hierdoor wil Lab Vlieland nieuw denken stimuleren, andere geluiden laten horen die misschien kunnen bijdragen aan slimme oplossingen voor een nieuwe wereld. Een aantal sprekers heeft al van zich laten horen. Voor de komende week staan er nog drie interessante creatieve denkers op het programma.

andere geluidenOp 17 augustus neemt Samuel Levie plaats achter het spreekgestoelte. Met een achtergrond in de politicologie en in de keuken heeft hij o.a. een vaste rubriek in Het Parool, begon hij een worstenmakerij en werd uitgeroepen tot Maatschappelijke ondernemer van 2010 en Food Trendwatcher van 2012.

Vrijdag 19 augustus is het de beurt aan Simon Rozendaal. Chemicus, wetenschapsjournalist en schrijver van ‘Alles wordt beter! Nou ja, bijna alles’. Wat betekent de vooruitgang voor de duurzame ambities van Vlieland?

De reeks wordt op zaterdag 20 augustus afgesloten door Joost Plattel. Een datastrateeg en expert op het gebied van ‘Quantied Self’: de beweging die zich bezighoudt met technologie integreren in het dagelijkse leven, om zo informatie te verzamelen over jezelf en hiervan te leren. Joost Plattel maakt dit ingewikkelde onderwerp begrijpelijk maar vooral inzichtelijk wat je er eigenlijk aan hebt.

Alle lezingen vinden plaats in De Bolder vanaf 21.00 uur. Entree 3 euro.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *