Toet Toet met de Tuk Tuk

Eén van de dingen die je vaak hoort over Vlieland is dat het eiland zo mooi compact is. Vanaf het moment dat je van de veerboot afstapt, beleef je de gezelligheid van het dorp. Op loopafstand vind je de Waddenzee en de Noordzee, met hiertussen de meest uiteenlopende natuurlandschappen die je je maar kunt voorstellen.

Wil je naar de punt van het eiland, dan huur je een fiets, waarbij je kunt kiezen uit vele modellen. Lekker met je kinderen in de bakfiets rondtoeren of een fiets waarbij je een beetje geholpen wordt door een elektrische aandrijving. Het kan allemaal.

Is fietsen toch niet handig, of ben je niet meer zo mobiel, dan kun je altijd vertrouwen op de bus of de taxi. Binnenkort komt daar een alternatief bij, dat het echte vakantiegevoel nog zal versterken……. een Tuk Tuk!

In Azië is de Tuk Tuk een heel normaal vervoermiddel en ook in andere delen van de wereld zie je ze steeds vaker opduiken. Gelukkig is er voor Vlieland niet gekozen voor de lawaaierige exemplaren die je in Azië vaak ziet. De Tuk Tuk’s die voor ons eiland zijn aangeschaft worden net als de fietsen elektrisch aangedreven en zijn dus muisstil.

 

 

 

 

3 thoughts on “Toet Toet met de Tuk Tuk”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *