Unieke werken uit heel NL in Museum Tromp’s Huys

In 1666 brachten de Engelsen een zware slag toe aan Nederland. Onder bevel van de Engelse schout-bij-nacht Robert Holmes, stak een Engels konvooi 170 schepen in brand die op de rede van Vlieland lagen te wachten op een bevel om weg te varen.

Het was Holmes gelukt om de Republiek daar te treffen waar het gevoelig was: de overzeese handel. Een indrukwekkende overwinning van de Engelsen op de Nederlanders. De ramp wordt ook wel Holmes’ Bonfire genoemd (Holmes’ vreugdevuur).

Op de tentoonstelling ‘1666 in breder perspectief’, die van 5 augustus 2016 tot 7 januari 2017 in Museum Tromp’s Huys te zien is, zijn bruiklenen opgesteld uit het Amsterdam Museum, Het Scheepvaartmuseum, Museum Boymans van Beuningen en het Rijksmuseum. De rode draad door de tentoonstelling zijn de tekeningen van de 17de eeuwse kunstenaar Willem van de Velde, een chroniqueur van zijn tijd.

De feestelijke opening vindt plaats op 19 augustus om 15.00 uur door de heer Verkerk, Commandant Zeestrijdkrachten en Admiraal Benelux. Deze unieke tentoonstelling is nu al geopend voor publiek en zeker een bezoek waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *