Vandaag starten de Cranberryweken!

 

Genoeg te doen op deze eerste dag van de Cranberryweken op Vlieland. Ga bijvoorbeeld op excursie met de boswachter naar de Cranberryvelden en sluit dit af met een heerlijk kopje Cranberrythee met Cranberrygebak in het pop up paviljoen bij De Lange Paal. Of geniet vanavond van een Cranberry diner met muziek. Vanmiddag kun je een gratis proefroute volgen langs diverse winkels en horeca. En dat is nog lang niet alles.

Bezichtiging expositie Kaasbunker

Open van 10.30-12.00 uur, Locatie: Vuurboetsduin (nabij de vuurtoren) Entree: €2,50 incl. proeven.

Pop-up Paviljoen bij De Lange Paal

Open van 12.00 tot 16.00 uur . Met de voetjes in het gras genieten van de natuur en een hapje en drankje. Koffie, thee, limonade en cranberrytaart in de Tuun van Jan. Eenvoudig genieten!

Duintocht naar de bessen

Start om 14.00 uur. Onder begeleiding van een gids ga je op zoek naar de cranberryvelden. Wat is het verhaal achter de cranberry’s? Je weet het allemaal na deze leuke wandeling die je afsluit met koffie/thee en cranberrygebak in het Pop-up Paviljoen bij De Lange Paal.

Startpunt: Pop-up Paviljoen De Lange Paal. Aanmelden: De Noordwester
Kosten: €7,50.

Proefroute

Van 14.00 tot 17.00 uur. Route langs diverse winkels en restaurants in de Dorpsstraat. Overal kun je gratis een product proeven of proberen met Vlielander ingrediënten. Natuurlijk horen daar ook de Cranberrygerechten bij! Een overzicht van de deelnemende bedrijven is af te halen bij de VVV.

Cranberrydiner

Aanvang 19.00 uur. Lezing over de herkomst en ontwikkeling van de cranberry’s, gecombineerd met live muziek en een heerlijk driegangendiner. Een avondvullende aanrader voor € 27,50. Reserveren bij Restaurant De Wadden (0562-452626).

Concert bij kaarslicht

Aanvang 20.30 uur. Vanavond treedt het Oneiros Ensemble op.

Locatie: kerk. Kaartverkoop aldaar. Entree: €15,-

Optreden Sjoerd

Aanvang 22.00 uur, Locatie: Bar de ZeeVaert. Gratis toegang.

Klik hier voor het volledige programma van 15 t/m 28 oktober.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *