Verlos de zee

Vlieland heeft maar liefst twaalf kilometer strand. En dan hebben we het niet over een smal randje langs de zee.

Zodra je over het laatste duin kijkt zie je een machtig panorama.  Een breed zandstrand, kabbelende of juist wilde golven en een wijdse blauwgrijze zee. Met een beetje geluk popt er af en toe een zeehond met zijn hoofdje omhoog om het eilandgevoel extra kracht bij te zetten.

De aantrekkelijkheid van het strand zit ‘em niet alleen in de breedte. Ook het feit dat het strand overal schoon is, geeft je dat ongerepte gevoel. Hoewel de gemiddelde Vlielandbezoeker geen rommelmaker is, is een grote schoonmaakbeurt af en toe nodig. Wat is het dan fijn dat er vrijwilligers zijn die hier een dagje bij willen helpen. In het voorjaar zal er weer zo’n gezamenlijke schoonmaakdag plaatsvinden, georganiseerd door Verlos de Zee. Zodra de datum bekend is zullen we dat melden.

Op Vlieland doen we er alles aan om onze inwoners en gasten te laten genieten van een mooi schoon strand. Waarom? Omdat je op deze twaalf kilometer nog plekken vindt waar je de hele dag niemand tegenkomt. Waar je ongestoord alleen of met z’n tweeën kunt genieten van de rust die de zee brengt. De wind in je haren, terwijl je met iedere stap die je zet je alledaagse zorgen even achter je laat.  Dat is onthaasten in optima forma, dat is Vlieland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *