Wat kunt u doen in de herfst op Vlieland!

Tips van de boswachter 

De herfst is van start, dit betekend vogeltrek, paddenstoelen en herfstkleuren kleuren het eiland. Wat kunt u doen tijdens u verblijf op Vlieland in deze periode:

  • Cranberry’s, de herfst is het oogst seizoen van deze unieke bes. U mag de cranberry’s plukken met de hand, overal waar de gezonde bessen groeien. Praktisch iedere Vlielander kan u vertellen waar ze te vinden zijn.
  • De vogeltrek is in volle gang. Wanneer u geluk heeft kunt u enorme wolken vogels over het Wad zien vliegen op weg naar warmere oorden. Een magnifiek gezicht!
  • Ontdek het eiland te voet, u mag vrij over het eiland dwalen (behalve Kroon’s polders), ga vooral naar de hoogste duintoppen. U heeft hier een geweldig uitzicht rondom. Wandelt u liever aan de hand van een route, in het boek Wandelen op Vlieland staat 40 kilometer aan wandelingen. 9 nieuwe wandelroutes + een natuurgids en veel informatie over Vlieland.
  • Wanneer het weer even niet mee zit, dan brengt u natuurlijk een bezoek aan Waddencentrum & Zeeaquarium ‘De Noordwester’, Dorpsstraat 150. Ook hét adres voor excursies in de natuur!
  • Bent u met uw hond(en) op ons mooie eiland? De honden mogen los in het bos rond het dorp en aan het Noordzeestrand. In het dorp en buiten voorgaande gebieden moeten ze aangelijnd zijn.
  • Vlakbij het Posthuys ligt de kwelder, dit is een stuk land wat af en toe overspoeld wordt met zout water. De diverse planten kleuren in de herfst op z’n mooist. Rood, paars, zeegroen, geel. Echt de moeite waard om te gaan kijken en wanneer u hier toch bent breng dan zeker een bezoek aan de nieuwe vogelkijkhut in de 2e polder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *