Zeemansliederen festival ‘Achter Diek’

Op 17 juli wordt voor de tweede keer het Vlielander zeemansliederen festival ‘Achter Diek’ georganiseerd in de tuin van Museum Tromp’s Huys. Het festival staat dit jaar in het teken van de herdenking van de ramp die in 1666 plaatvond voor de kust van Vlieland en Terschelling. Het thema is ‘Het Vlie Brandt 1666‘.

Door het Vlielander Zeemanskoor wordt een voorstelling opgevoerd in het kader van deze ramp, met een speciale act van Paul Woestenburg. Natuurlijk is er behalve het Zeemanskoor een keur aan andere artiesten aanwezig om het festival kracht bij te zetten.

Wat te denken van:

Vincent Kikstra, alias De Vlielandse Jutter, gaat vis roken. Gerrit de Oesterman zal de haring snijden en Nils Koster is aanwezig met zijn Vlielander Kaas. Op de mini-braderie vind je een ruime sortering van deze en meer Vlielander producten.  Je kunt er tevens gesigneerde boeken over de ramp verkrijgen van Anne Doedens en Jan Houter. Deze twee geschiedeniskenners hebben de historie van de ramp tot op de bodem uitgezocht en vastgelegd.

Het programma begint om 13.00 uur met de spetterende nieuwe voorstelling van het Vlielander Zeemanskoor. Kom dus vooral op tijd naar de ‘tuun’ van Museum Tromp’s Huys!

Dit festival wordt gesponsord door Kampeerterrein Stortemelk, Bakkerij Westers en Spar Vlieland. Gemeente Vlieland, ‘t Smulpunt, Harry’s Beach Essentials en Dam 20.

De organisatie is in handen van Elsje de Ruiter en Marian Woestenburg. Het idee is van Marian Woestenburg. Het decor is gemaakt door Jan de Ouden en Paul Woestenburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *